skip to Main Content

Inspiratie voor hapjes bij een high wine

Heerlijke wijnen en smaakvolle hapjes

Bij een high wine horen niet alleen prachtige wijnen, maar ook smaakvolle hapjes. Of u nu zelf een high wine wilt organiseren of bij Hoeve Kromwijk langskomt, naast het gezelschap zijn heerlijk eten en drinken bij zo’n gelegenheid natuurlijk heel belangrijk.

Bij Hoeve Kromwijk zorgen we er altijd voor dat u de heerlijkste hapjes voorgeschoteld krijgt, die er ook nog eens prachtig uitzien. Onze ervaring delen we graag met u voor uw eigen high wine.

In dit blog bieden we inspiratie voor uw hapjes bij een high wine.

High Wine in Zoetermeer

Wat is een high wine?

Mocht u nog niet helemaal bekend zijn met het fenomeen high wine, dan geven we u graag een korte uitleg. Een high wine lijkt op een high-tea. In plaats van thee, krijgt u echter de heerlijkste wijnen voorgeschoteld. Ondertussen geniet u van de lekkerste hapjes. Deze kleine hapjes zien er heel verschillend uit en zijn ook heel divers qua smaken. Hieronder geven we u een paar ideeën voor heerlijke hapjes voor uw eigen high wine.

Hartige quiche

Een hartige quiche is altijd een geschikt hapje om te serveren bij uw high wine. De smaken van uw wijn en de quiche kunt u goed op elkaar afstemmen. Bij een quiche kunt u namelijk kiezen uit oneindig veel mogelijkheden; van spek met ui tot vegetarisch. Een quiche is bovendien praktisch, want hij is makkelijk in handig eetbare stukken te snijden en u kunt hem vooraf maken, want hij kan een paar dagen in de koelkast bewaard worden. Serveert u de quiche, dan is deze warm het lekkerst.

Breekbrood met aioli en olijventapenade

Een high wine vraagt natuurlijk om breekbrood. Zo’n smakelijk brood delen met uw gezelschap gaat op deze manier heel makkelijk en is leuk om te doen. Het brood is bovendien vol van smaak doordat er allerlei ingrediënten in verwerkt kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan knoflook, tomaat en kaas. Ook de aioli en de olijventapenade kunt u zelf maken. De smaken combineren heerlijk met elkaar en passen prima bij diverse heerlijke wijnen.

Heerlijke hapjes op de borrelplank

Bij het zelf maken van een high wine, kunt u zelf kiezen welke heerlijke hapjes u aan uw borrelplank wilt toevoegen. Laat u zich misschien inspireren door de het lekkers dat Hoeve Kromwijk serveert? Op onze borrelplank zijn allerlei heerlijke gerechten te vinden, zoals:

  • Crostini met bruschetta en basilicum
  • Serranoham en oude Rotterdamse blokjes
  • Gamba in tempura
  • Holtkamp bitterbal
  • Brioche met gerookte zalm en crème fraîche
  • Mini-rundercarpaccio, truffelcrème en Parmezaanse kaas
  • Soepje van het seizoen
  • Bladerdeeghapjes

High wine bij Hoeve Kromwijk

Vindt u zelf een high wine maken iets te veel werk? Of wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Kom dan naar Hoeve Kromwijk. Onze high wine start met een bruisende Cava. Hierna worden twee glazen wijn per persoon geserveerd. U kunt zelf kiezen of u witte, rosé of rode wijn drinkt. Onze hapjes worden in verschillende gangen geserveerd. Bent u met een groot gezelschap, dan is er een buffet. We sluiten de high wine af met een kopje koffie of thee met een Madeleine.

Reserveer uw high wine bij Hoeve Kromwijk

Nu u al deze heerlijkheden voorbij heeft zien komen, heeft u misschien wel zin gekregen in een een high wine in Zoetermeer. Kom vandaag nog langs of reserveer telefonisch bij ons op 079-3217498 of per e-mail via info@hoevekromwijk.nl. Voor gezellig borrelen en culinair genieten komt u naar Hoeve Kromwijk.

Back To Top
Reserveren | 079-3217498